English (United States)Nederlands - nl-NL
Home Blogs Muzikale en grafische nieuwtjes

LoginMuzikale en grafische nieuwtjes Print E-mail
Read : 3349 times

Muzikale en grafische nieuwtjesLieve belangstellenden:

Er zijn een paar heuse astrale songs op de markt gekomen, met dank aan Erick Nova.

De eerste heet 'OUT OF BODY' en is geïnspireerd op mijn DOOR HET Raam boek over uittredingen. De tweede heet 'DANNY' is is geïnspireerd op de tekening die ik maakte van Danny.

Ik was er bij toe Danny het aardse leven verliet. Kort: ik zat op een donderdag in juni 2004 in de vroege ochtend in de trein van Utrecht naar Den Haag en daar, bij Nootdorp, stond Danny (14) met twee vrienden te wachten voor de gesloten spoorboom. Ze waren op de fiets en reden naar school, ze hadden proefwerkweek en ik had later gehoord dat ze een beetje haast hadden. Een trein reed voorbij en Danny dacht dat de kust veilig was. Hij reed om de slagboom heen en ging. Deze seconde waarin hij een 'verkeerde' beslissing nam, kostte hem zijn leven. Er kwam namelijk nog een trein van de andere kant. Dat was de trein waar ik in zat. Ik zat helemaal vooraan, in het halletje op een klapstoel aan de wand, omdat de trein weer eens afgeladen vol was geweest. Ik zat direct ter hoogte van de treinbestuurder. De trein begon te schudden, iedereen keek geschrokken om zich heen. Precies waar ik zat, had Danny de trein geraakt. Ik had dit niet gezien, maar ik had onbewust gevoeld dat dit niet een levenloos object was. Een koude rilling steeg op langs mijn ruggengraat. Ik voelde mij meteen heel naar. De trein kwam tot stilstand. Even later werd omgeroepen dat de trein een mens had geraakt. Ik was heel erg van slag.

Jaren later tekende ik Danny. Ik had al meteen in 2004 foto's van hem op een RIP CU2 pagina gevonden. Ik tekende met een kleurenpotlood met een vierkleurige punt. Een oog nam een andere kleur aan dan het ander. Dit was niet meer te 'herstellen', net zoals het ongeluk met Danny niet meer omgekeerd kon worden.
Maar dit maakt het portret juist zo sprekend, is mijn overtuiging.
Elke keer als ik aan dat moment denk, word ik erg verdrietig, maar ik ben toch blij dat ik Danny heb mogen leren kennen, al is dat vanaf de astrale wereld. Ik kan voelen dat hij een heel bijzondere jongen was en is.

Hier volgen de links naar de beide clips.

DANNY:

In het begin van deze clip heb ik de oorspronkelijke foto gebruikt van Danny die een van zijn vrienden bewerkt had; die waarin "RIP" staat.

OUT OF BODY:Erick Nova heb ik via Hyves leren kennen. Hij raakte geïnspireerd door mijn 'onderwerpen' en zodoende.

Ik ontwierp ook de kaft voor zijn komende CD, de voor- en achterkant en ook de label van de CD:
Erick is heel graag in Spanje, en je ziet hem dan ook in Spanje spelen in de OUT OF BODY clip.
Binnenkort laat Erick ook fysieke exemplaren van de CD drukken. Wie interesse hierin heeft, mag mij mailen.
Erick, heel erg bedankt voor je mooie stemgeluid en liedjes!
Zijn website: http://ericknova.hyves.nl

Nog meer grafisch nieuws: ik heb de voorkant ontworpen van het komende nummer van het blad van de Nederlandse Skepsis Vereniging: de "Skepter". Zie ook: http://www.skepsis.nl. Binnenkort kunt u dit nummer bij hen bestellen als u wilt.
Deze Skepter staat in het teken van 'Leylijnen' en de omslag is dan ook hierop geïnspireerd. Ik kan het best goed vinden met een deel van sceptisch Nederland, mijn motto: we kunnen allemaal van elkaar leren. Ja en Amen kun je altijd wel krijgen als je de gemakkelijke weg zoekt. Juist van de 'tegenpartij' leer je het meeste.

Ik heb nog steeds geen sponsor gevonden voor mijn kinderboek DOOR DE HEMEL, over bijna-doodervaringen en uittredingen bij kinderen. Zegt het voort, er moet toch iemand zijn die iemand kent die... ?!

Benodigd bedrag nog altijd: 7000,- Euro.
Laat u inspireren door de schitterende website die Jeroen maakte: http://www.doordehemel.nl

Met mijn gezondheid gaat het een stuk beter, zeker nu ik al een kleurtje heb van het heerlijke zonnetje. De kies trubbles lijken eindelijk van de baan (na een regelmatig 'daten' met een nieuwe jonge tandarts in Den Haag) en mijn lichaam is zo blij dat het spontaan meerdere kilo's zwaarder is geworden (wat ik dan weer bedenkelijk vind, maar ja).

Verder was mijn onderwerp uittredingen ook nog te bewonderen in het tijdschrift KIJK van april 2010, en stond daar een uitvoerig interview met mij in. Ik zal dit artikel spoedig in zijn geheel op mijn website plaatsen. Inmiddels ben ik ook weer eens op tv geweest in het Nederlands-Vlaams bekende programma "Man bijt hond". De opname daarvan was echter wel in mijn ongezonde tijd van de ernstige kiesontsteking.

Enfin, de lente is begonnen en dit jaar biedt nieuwe, leuke en verfrissende kansen voor iedereen en ook voor mij.

Dank u voor de aandacht en graag tot de volgende keer!

Sten Oomen

 

Comments  

 
0 #1 Kazuko 2014-04-03 19:02
Ԍreetings! Very helρful advice in this particular
post! It's the little chɑnges that produce tɦe most significant changes.

Many thanks foor sharіng!

my weblog ... fasyioո designerѕ caոnot (Kazuko: http://www.purevolume.com/estebanrrjjahj/posts/5834256/Presents+That+Ll+Assist+You+To+Plan+Your+Wedding-Day+Well)
Quote
 
 
0 #2 http://www. 2014-04-05 00:33
These are actսally wonderful idas inn on the topic of blоgցing.
Youu have touched some pleasant things here.
Any way keep up wriոting.

Feel free too surf to my blog post - in fashion shoppіnց festival (http://www.ryanrayweddings.com/how-pick-best-photo-sharing-photo-frame: http://www.ryanrayweddings.com/how-pick-best-photo-sharing-photo-frame/)
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh